GYEREKÜLÉS TUDÁSTÁR

HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ GYEREKÜLÉST?

Mérje meg a gyermek magasságát és súlyát. Az autós gyermeküléseket a gyermek súlya és magassága alapján tudja kiválasztani. Az életkor is fontos, de a maximális biztonságot garantáló ülés kiválasztása érdekében tudnia kell a gyermek súlyát és magasságát. Egyes biztonsági gyermekülések eltérő jellemzőkkel rendelkeznek, ezért vegye figyelembe azt is, hogy melyeknek venné leginkább hasznát a mindennapokban. Régebbi autókba autós biztonsági övvel lehetséges a gyermekülések bekötése, míg a legtöbb új autó és az összes 2011 után készült autó ISOFIX rendszerrel és felső rögzítő ponttal vannak felszerelve, így ezekben 18 kg-os súlyig nincs szükség autós biztonsági övre!

A BRITAX/RÖMER gyereküléseket a gyermekek súlya alapján csoportosítjuk. A csoportok nagyjából megfelelnek a különböző korcsoportoknak, de a gyermek súlya alapján határozzuk meg, hogy melyik üléstípust kell használni.

Egyosztályos ülések és többosztályos gyerekülések

Az egyosztályos ülések egy kisebb súlycsoportot foglalnak magukban, ennek megfelelően az adott életkornak és magasságnak a legpontosabb illeszkedést nyújtják. A többosztályos ülések állíthatóak és méretük a gyermek növekedésével módosítható. Ideális megoldást nyújtanak azoknak, akik rendszeresen különböző korú gyerekeket szállítanak és így kényelmesebb egy minden célra megfelelő ülést vásárolniuk. Soha ne vásároljon olyan gyerekülést, amelyik túl nagy, és mindig bizonyosodjon meg arról, hogy megfelel a gyermeke súlyának - mivel csak a megfelelő ülés tudja biztosítani a kifogástalan szintű biztonságot.


GYEREKÜLÉS KORCSOPORTOK

0 CSOPORT
SÚLY: születés – 10kg
ÉLETKOR: születés – 6 hónap

0+ CSOPORT
SÚLY: születés – 13kg
ÉLETKOR: születés – 15 hónap

0+ &1 CSOPORT
SÚLY: születés – 18kg
ÉLETKOR: születés – 4 év

1 CSOPORT
SÚLY: 9 – 18kg
ÉLETKOR: 9 hónap – 4 év

1-2-3 CSOPORT
SÚLY: 9 – 36kg
ÉLETKOR: 9 hónap – 12 év

2-3 CSOPORT
SÚLY: 15 – 36kg
ÉLETKOR: 4 év – 12 év

Mikor kell a gyerekülést lecserélni?
A 0+ csoportról váltson az 1-es csoportra, ha a gyermeke segítség nélkül tud felülni, meghaladja a súlyhatárt, vagy ha a feje magasabban van, mint a gyermekhordozó teteje. Az 1-es csoportról térjen át a 2-3-as csoportra, ha a gyermek a súlyhatárt túllépi, vagy ha a gyermek szemmagassága feljebb van, mint az ülés legmagasabb pontja.
Törvényi előírások
A biztonsági gyermekülések használata 1,35 m vagy 1,5 m testmagasságig kötelező, attól függően, hogy az EU mely országában utazunk. Az ECE R44/04 tanúsítványnak megfelelő biztonsági gyermeküléseknek meg kell felelniük ennek az előírásnak. Aktív utas oldali légzsákkal rendelkező autó esetén tilos az első utas ülésre hátrafelé néző gyermekülést helyezni.

MIÉRT FONTOS AZ 5-PONTOS BIZTONSÁGI ÖV?

A legtöbb autós biztonsági övet és biztonsági rendszert elsősorban felnőttek számára készítik. Egy baleset esetében azonban az ütközési energiák akár egy tonnányi nyomást is eredményezhetnek. És mindannyian tudjuk, hogy a gyermekek sokkal sérülékenyebbek a felnőtteknél. Az általunk készített biztonsági gyermekülések az autón szállítható legdrágább kincseinknek biztosítanak védelmet. Speciális biztonsági technológiánk az általunk 360° Védelemnek nevezett módszert alkalmazza, amelynek alapján arra törekszünk, hogy a gyermek az összes lehetséges ütközési szögben védve legyen.
Miért szükséges az 5-pontos biztonsági öv?
Milyen övet kapcsol be a Forma 1-es pilóta amikor beül az autójába?

A Forma 1. versenyzői 6 pontos biztonsági övet használnak, amely a test összes fontos részét rögzíti, így a versenyző 350km/óra sebességen is megfelelő biztonságban érzi magát. A BRITAX RÖMER-nél mi ugyanezen elveket és technológiát alkalmazzuk a biztonsági gyermeküléseknél használt 5 pontos biztonsági rendszerben. A rendszert úgy terveztük, hogy gyermeke az utazás közben előforduló bármely helyzetben biztonságban legyen.

Ezért kizárólag ezt a biztonsági rendszert használjuk az összes BRITAX RÖMER biztonsági gyermekülésben vagy babahordozóban, és tovább bővítjük a védelmet a 2. csoporthoz tartozó gyermekülésekre. Mindezek eredményeképpen pedig biztosak vagyunk abban, hogy utazás közben gyermekének a BRITAX RÖMER biztonsági gyermekülések nyújthatják a legmagasabb szintű biztonságot.

HÁTRAFELE NÉZŐ GYERMEKÜLÉSEK - MIBŐL VÁLASZTHATOK?

A különböző családok különböző autókkal utaznak és más-más igényeik vannak, de egyetlen közös cél határozza meg mindannyiukat: az, hogy gyermekeiket biztonságban szeretnék tudni.

A BRITAX RÖMER úgy gondolja, hogy a gyermekek addig ülhetnek a hátrafele néző ülésben, amíg az életkoruk, az autó kialakítása és a család életmódja azt lehetővé teszi.

A BRITAX RÖMER 20 éve gyártja és fejleszti a hátrafele néző biztonsági gyermeküléseket, és arra törekedett, hogy kiterjessze a hátrafele néző gyermekülés választékot egészen négy éves korig, olyan ülésekkel amelyek kisebbek, könnyebbek és az ISOFIX rendszerrel egyszerűbben rögzíthetők.
 


UTAZÁSI RENDSZEREK

Hogyan válasszuk ki a megfelelő utazási rendszert?
Fontos meghatározni az igényeket.Ha gyermeke boldog, Ön is elégedett. Tehát amellett, hogy figyelembe vesszük a gyermek életkorát, olyan szempontokat is meg kell fontolnunk, mint például a hátrafele néző gyermekülés, amelyben a gyermek láthatja Önt, vagy a babakocsi vázára könnyedén rögzíthető babahordozó, amelyben a gyermek nyugodtan aludhat. Azonosítsa az igényeket.Kicsi az autó csomagtere vagy szűkös a tárolóhely a lakásban? Válasszon összecsukható babakocsit. Ha két gyermeke van, választhat dupla babakocsit és idősebb gyermekek esetén egy könnyű babakocsi használatával könnyebbé válnak a hosszabb séták is.
Vegye figyelembe az életmódját. Ha sokat sétál, a zárható/forgó és nagyobb kerekek könnyebben kezelhetők nehézkes terepen. A tömegközlekedésen a méret és súly is fontos. Ha autót használ, válasszon leválasztható hordozóval rendelkező babakocsit. És elgondolkodott már az olyan kiegészítőkön, mint esővédő és lábtakaró, amelyek gyermekét melegen és szárazon tartják?

Szempontok

CLICK & GO® rendszer
A CLICK & GO® rendszerrel a babahordozót közvetlenül a babakocsi vázára erősítheti, így gondmentesen folytathatja útját.

Előre és hátra néző gyerekülés
A kisebb gyerekek esetében szükség lehet a szemkontaktusra a szülőkkel, a hátrafele néző ülésekkel ez egyszerűen megoldható.

Fogantyúk
Az összes babakocsink puha markolatú fogantyúval van ellátva, a tökéletes illeszkedésért válasszon állítható magasságú tolókart.

Összecsukható kivitel
A babakocsinak könnyen és mindenekelőtt gyorsan összecsukhatónak kell lennie. Keresse az új, könnyen kezelhető egykezes húzómechanizmussal összecsukható termékeinket.

Dönthető támlák
A gyermek pozíciójának alváshoz vagy ébrenléthez való igazítása biztosítja a gyermekek kényelmét. A csecsemők esetében azonban az első néhány hónapban a gerinc és légzőrendszer megfelelő fejlődése érdekében vízszintesen kell feküdniük.

Kerekek
Az első kerekek lezárhatók vagy forgathatók; a forgatással könnyebb a kanyarodás, míg a lezárt kerekek stabilitást biztosítanak egyenetlen talajon a babakocsi számára. A nagyobb kerekek jobban használhatók homokon, sárban vagy hóban, a kisebb kerekek viszont lehetővé teszik a kisebb babakocsi méretet. A gyors kioldású kerekekkel az otthoni vagy autóban való tárolás még egyszerűbb.


SZAKKIFEJEZÉSEK

MI A(Z)ISOFIX

Az ISOFIX rögzítőrendszert 1997-ben a VW autógyártóval együtt fejlesztettük ki. Mára már a járművek üléseinek nemzetközi szabványává vált. Mivel a felnőtt biztonsági övek használatától eltérően az ISOFIX rendszer az gyereküléseket szorosan a jármű karosszériájához rögzíti, csökkenti a téves beszerelés esélyét és jelentősen növeli a gyermekülés biztonságát.

MI AZISOFIT

Egyedülálló ISOFIT rendszerünket a 2-3 csoporthoz tartozó gyermekülésekhez fejlesztettük ki (15-36 kg súlyú gyermekeknek készült ülések). Ez a rendszer az ISOFIX rögzítést és a jármű biztonsági öveit is használja, elterelve az ütközési erőt az üléstől, javítva az oldalirányú ütközési védelmet és megakadályozva a gyerekülés oldalra csúszását.

MI AZ ISOFIX

Nem minden ISOFIX rendszer egyforma: a legújabb fejlesztésű ISOFIX+ gyereküléseinken az ISOFIX rendszer szélesebb ISOFIX csatlakozókkal van ellátva, ami korlátozza az oldalirányú mozgást és az alulról érkező erőket. Emellett kiegészül a V-Tether felső övvel, amely egy harmadik rögzítési pontot biztosít, megerősítve az ülés stabilitását. Ütközés esetén az intelligens V-Tether technológia elnyeli az ütközésből származó erőket, jelentősen csökkentve az előre lendülés vagy elfordulás erejét. Még fokozottabb biztonság gyermekének.

Tudta, hogy...
A biztonsági gyermekülések mindössze 30 %-kát rögzítik megfelelően a normál biztonsági övvel, míg ez az arány az ISOFIX rendszer használatakor 96 %? (Forrás: The GermanInsurance Institute GDV, 1. csoportba tartozó biztonsági gyerekülések)
 


             DUALFIX                              KIDFIX XP SICT                             TRIFIX
              KIDFIX                               KIDFIX II XP SICT                        XTENSAFIX
            VERSAFIX
          SAFEFIX plus
             DUO plus

Ha az autója nem rendelkezik
IsoFix-szel csak biztonsági övvel

FIRST CLASS plus
KING plus
ECLIPSE
EVOLVA 1-2-3 plus
KID plus
KID
ADVENTURE


MI A PIVOT LINK?

A BRITAX/RÖMER folyamatosan az egyre jobb biztonsági rendszerek fejlesztésén dolgozik. A frontális és hátulról érkező ütközések esetén a szabadalmaztatott Pivot Link rendszer megakadályozza a gyermek túlzott előredőlését, ezáltal csökkentve nem csak a tehetetlenségi erőt, hanem annak esélyét is, hogy a gyermek feje az első autóülésnek ütközhessen.

MI A D-SIP

A D-SIP® gyermeküléseket az oldalirányú ütközéseknél fokozottabb védelem biztosítása céljából fejlesztettük ki. A BABY-SAFE plus gyermekülések oldalaiba egy D-alakú idomot építettünk be. Az autó ajtajához legközelebbi D-SIP zárat el kell fordítani és lezárni. Ezáltal közelebb kerül az ütközési pont és csökkenti az ütés erejét, majd az ütközési energiát eltereli a teljes székkeretre, növelve a gyermek védelmét.

MI A XP-SICT

Az oldalirányú ütközés elleni védelem fokozása érdekében kifejlesztettük az Xtra Protective Side Impact Cushion Technology (XP-SICT) technológiát (oldalütés elleni párna-védelem). Az állítható ütéselnyelő elem az oldalsó ütközés erejét több, mint 25 %-kal* csökkenti, nem csak az ütés erejének elnyelésével, hanem azáltal is, hogy csökkenti az autó oldala és az ülés közötti távolságot, így csökkentve az oldalirányú ütődés sebességét. Sőt, az XP-SICT most állítható változatban kapható, tehát csak az ajtófelőli oldalon használatos, így több hely áll rendelkezésre további utasok részére.

MI A XP-PAD

Az XP-PAD új biztonsági színvonalat jelent.

A balesetek többsége elölről következik be. Az XP-PAD a gyermek nyakát érő erők 30 %-át elnyeli a felnőtt biztonsági öv egyedüli használatával szemben.

Működése:
2-lépcsős biztonság
1. Mellkas
elnyeli az ütközésből származó, a mellkasi részt erő erőket
2. Nyak
elnyeli a nyaki részt érő erőket amikor az ál a mellkas felé mozdul

*Forrás GIDAS 2008

MI A SI-PAD

Az egyedülálló kialakítású SI-Pads párnák ütéselnyelő anyagból készültek és a gyerekülés oldalsó részének kritikus területeibe kerültek beépítésre.

Az optimális pozíció és anyagválaszték további ütéselnyelőként működnek a gyermek védelmében oldalirányú ütközéskor.

V-Tether

Baleset esetén az intelligens V-Tether technológia elnyeli az ütközési energiát, egy harmadik lekötési ponttal korlátozza a gyerekülés menetirányú illetve rotációs elmozdulását.

Rögzítő kar

Az autó padlójára támaszkodó rögzítő kar extra stabilitást ad.

Performance mellpárnák

A performance mellpárnák lecsökkentik a gyermek előre való elmozdulását egy esetleges baleset esetén

Öv vezető csatornák

A biztonsági öv vezető a megfelelő pozícióban vezeti az autó 3 pontos övét a gyermek vállain és medencéjén keresztül.

Teljesen vízszintes rendszer

Teljesen vízszintes pozíciójú rendszer a legegészségesebb módja a csecsemők hosszabb utakon való utazásának.

 

Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.